Οι πολυπλόκαμες επιχειρηματικές δραστηριότητες του βουλευτή Γρεβενών, οι εξωχώριες εταιρείες, η εισπρακτική και η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα – Το ασυμβίβαστο, τα ελλιπή «πόθεν έσχες» και το ενδεχόμενο έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα

«Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα και την εντιμότητα. Θεωρώ πως αν έχεις σχέδιο, όραμα και ιδέες και τις υλοποιείς με σωστό τρόπο, η επιτυχία είναι δεδομένη». Ετσι αυτοσυστήνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μέχρι πρότινος βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, που βρέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις «μη επαρκείς εξηγήσεις» που έδωσε αρμοδίως για τις πολυπλόκαμες επιχειρηματικές του δραστηριότητες «που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι καταγγελίες του αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για τον «γαλάζιο» βουλευτή αποκάλυψαν «τον βίο και την πολιτεία» του κ. Πάτση, ιδιοκτήτη εξωχώριων εταιρειών παρά το ασυμβίβαστο που ισχύει για τους βουλευτές και εταιρειών ειδικού σκοπού για τη διαχείριση απαιτήσεων (είσπραξη) από κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να αγόρασε έναντι τιμήματος 4,3 εκατ. ευρώ, στο 1/15 της αξίας τους, χρήματα που κατά δήλωσή του προέρχονται από δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και αποδέκτη υψηλών αμοιβών (περί τις 180.000 ευρώ τις εμφανίζει ο ίδιος) μέσω των απευθείας αναθέσεων από τα ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών συνολικού ύψους 1.019.222 ευρώ προς τη νομική εταιρεία DLA Piper UK LLP στις Βρυξέλλες, με νόμιμο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα τον κ. Πάτση.

Διαβάστε επίσης – Ανδρέας Πάτσης: Μέσα σε 3 χρόνια έγινε πάμπλουτος με κόκκινα δάνεια και με συμμετοχές σε εταιρείες

Το προβληματικό «πόθεν έσχες» και το ασυμβίβαστο

Στην υπόθεση έρχεται να προστεθεί η παράμετρος του προβληματικού ελέγχου τού «πόθεν έσχες» του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή (αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του) από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο ορκωτός λογιστής εντόπισε στη δήλωση του 2019 «ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του» σε επιχειρήσεις και μια «μη δηλωθείσα επένδυση», εν τούτοις, μετά από την…