Παρακρατικές μεθόδους καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «ενημέρωση στο αυτί» και να νομιμοποιήσει «παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική».

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή του και η πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, «σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία».

Απαντά στις κυβερνητικές επικρίσεις πως αρνείται να ενημερωθεί για την υπόθεση, λέγοντας ότι «συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης, μη συνεννοήσιμος, μη συνεργάσιμος και εχθρός εν τέλει της ασφάλειας του κράτους. Ο στόχος προφανής: να γίνουν ανεκτές από την κοινή γνώμη τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις».

Ο κ. Ανδρουλάκης στη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η υπόθεση δεν θα γινόταν γνωστή εάν δεν ήταν ευρωβουλευτής και κάνει λόγο για «σχέδιο πολιτικής εξόντωσης».

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρει ότι η ΕΥΠ ξεκίνησε να τον παρακολουθεί λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε απόπειρα παγίδευσής του με το λογισμικό Predator.

«Η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε και ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς, βουλευτές, και μέλη του κόμματος, που συνομιλούσαν μαζί μου σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ζητεί να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει προσχηματικές τις εξαγγελίες για αλλαγές στην ΕΥΠ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να θέσει σε ομηρία των ίδιο και την παράταξή του για σκοτεινούς σκοπούς.

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ακόμη απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  • Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ.
  • Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό…