Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την 86 ΔΕΘ

Σαφείς απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα των εκλογών και στα σενάρια συνεργασιών, ενώ ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά κατέστησε σαφές -αφού εξέφρασε την ανησυχία του- πως η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να περιορίσει την τουρκική προκλητικότητα.

«Ολα στη Δικαιοσύνη»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε θλιβερό στην Ελλάδα του 2022 να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα (σ.σ. υποκλοπών). «Η κ. Μπακογιάννης έλεγε ότι υπεύθυνος να μάθει ο ελληνικός λαός τη αλήθεια είναι το θύμα. Μου ζητούν να κάνω κάτι που είναι παράνομο. Εδώ να δείτε θράσος. Βάσει του νόμου του 2006 ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να τα μάθουμε όλα. Τους λόγους της παρακολούθησης τους ξέρουμε άλλωστε. Το θέμα είναι τυπικό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική. «Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Εγώ θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στο ευρωκοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα για εκλογές μετά το πέρας της αποκάλυψης των υποκλοπών «για να πάει ο ψηφοφόρος με γνώση».

«Ούτε εγώ την έχω. Τα χιλιάδες τρολς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ας μιλήσουμε για τη ΝΔ, με έχουν στοχοποιήσει. Μιλούν για πρακτοριλίκια. Ολα έχουν όριο την αξιοπρέπεια. Εγώ τη μετρώ ως προσωπικότητα. Η συνωμοσιολογία δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχω τραπεζώσει κανέναν κ. Μητσοτάκη. Εγώ απλός ευρωβουλευτής είμαι. Η κ. Μπακογιάννη απείλησε με 10 χρόνια φυλακή όποιον μιλήσει. Και είπε ότι είναι φυσικό να παρακολουθούνται οι πολιτικοί. Αυτούς θα έπρεπε να παρακολουθούν γιατί αυτοί έχουν σχέση με δίκτυα εξουσίας. Να αρθεί το απόρρητο και να φύγουν οι σκιές. Τι θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης αν παρακολουθούσαν την πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. «Θα…