Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση

Τις αδυναμίες που αναδείχθηκαν στο ΕΣΥ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης μέσα στην πανδημία, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας κριτική κατά της Κυβέρνησης. Παράλληλα κωδικοποιεί, σε άρθρο του τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ένα νέο ΕΣΥ.

Στις προτάσεις Ανδρουλάκη, απαντά με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

  • Διαβάστε επίσης:  Θάνος Πλεύρης: Περιμένουμε ένα κύμα κοροναϊού που θα έρθει – Τι είπε για τις δηλώσεις Τσιόδρα

Η κριτική Ανδρουλάκη στην Κυβέρνηση

Ο κ. Ανδρουλάκης ασκεί έντονη κριτική στη κυβέρνηση πως δεν χρηματοδοτεί το ΕΣΥ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και σημειώνει ότι «στόχος των προτάσεων» που καταθέτει «είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα του και θα το προετοιμάσουν ώστε να απαντά στις προκλήσεις των επόμενων γενεών», όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν».

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας για την υγεία με ισχυρές δομές σε κάθε περιφέρεια, όπου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα σχεδιάζει και θα αξιολογεί πολιτικές, θα επιτηρεί τους δείκτες υγείας του γενικού πληθυσμού και θα είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. «Δεν γίνεται να έχουμε 17 νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά ούτε ένα στην πολυπληθή πια Ανατολική Αττική», τονίζει.

Ο ίδιος εξηγεί ότι «σημαντικός πυλώνας των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων είναι η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία, η δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως είναι κέντρα χρόνιων παθήσεων, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και δημόσιων κέντρων αποκατάστασης».

Βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Ο κ. Ανδουλάκης προσθέτει πως χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην πρόληψη με ενημερωτικές εκστρατείες για τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων, με εθνικό σχεδιασμό προσυμπτωματικού ελέγχου χωρίς τα αυθαίρετα ηλικιακά όρια που έχει θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γονιδιακό έλεγχο σε περιπτώσεις όπου υπάρχει…