Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο μιας μεγάλης αλυσίδας επεισοδίων που προκαλούν λίγες δεκάδες οπαδοί της Αϊντραχτ. Στη Ρώμη τον Δεκέμβριο του 2018, στο Γκιμαράες τον Οκτώβριο του 2019, στο Μιλάνο τον Μάρτιο.

Εκρηξη βίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδό του, το Τσάμπιονς Λιγκ. Μία εβδομάδα μετά τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Νις – Κολωνία για το Κόνφερενς Λιγκ, υπήρξε νέα γαλλογερμανική σύγκρουση εντός και εκτός Βελοντρόμ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα της Μαρσέιγ με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η πρώτη νίκη της γερμανικής ομάδας στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ (1-0) αμαυρώθηκε από τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τον σοβαρό τραυματισμό ενός φιλάθλου της.

Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο μιας μεγάλης αλυσίδας επεισοδίων που προκαλούν λίγες δεκάδες οπαδοί της Αϊντραχτ. Στη Ρώμη τον Δεκέμβριο του 2018, στο Γκιμαράες τον Οκτώβριο του 2019, στο Μιλάνο τον Μάρτιο.

Ο ναζιστικός χαιρετισμός ενός νεαρού φίλου της Αϊντραχτ πριν απ’ την έναρξη του αγώνα προκάλεσε ανατριχίλα στους κόλπους του κλαμπ που έσπευσε να πάρει αποστάσεις.

Το Βελοντρόμ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες βεγγαλικά και φωτοβολίδες να εκτοξεύονται ένθεν κακείθεν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε βιώσει μία τέτοια μέρα με αυτή τη μορφή και δεν πιστεύαμε πως μπορεί να συμβεί», έλεγε αργότερα το στέλεχος της γερμανικής ομάδας Φίλιπ Ρέσκε. Ο γερμανός παράγοντας προσπάθησε πάντως να καταλογίσει ευθύνες και στους οπαδούς της Μαρσέιγ για τους οποίους είπε πως ήταν πιο επιθετικοί και σε αναλογία 15-1.

«Απλά δεν λειτουργεί. Μερικοί χαοτικοί άνθρωποι καταχρώνται τη σκηνή του ποδοσφαίρου για να δράσουν με βία και επιθετικότητα. Ολοι έχουμε μηδενική κατανόηση σ’ αυτό», είναι η θέση του προπονητή της Αϊντραχτ Ολιβερ Γκλάσνερ. Οπως ήταν αναμενόμενο η UEFA ανέλαβε δράση. Ερευνά τα επεισόδια και πλέον δύο τινά είναι πιθανά: είτε θα αποκλείσει με μία αγωνιστική τα γήπεδα της Μαρσέιγ και της Αϊντραχτ, είτε θα απαγορεύσει τη μετακίνηση των φιλάθλων της γερμανικής ομάδας στα εκτός έδρας ματς.

Εκρυθμη ήταν η κατάσταση και πριν απ’ το χθεσινό παιχνίδι της Μίλαν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η «Γκατζέτα ντελο Σπορτ» μετέδωσε πως 14 φανατικοί…