Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει  ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων αναμένεται να ενταθεί μέχρι τις εκλογές. Μαζί με την ακρίβεια θα είναι τα δυο θέματα που θα έχει ψηλά στην ατζέντα της η αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό  μιλώντας για επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις οι οποίες αποτελούν πια ενδείξεις ενοχής. «Ο κ.Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Και ο κ.Μητσοτάκης κρύβεται. Κρύβεται από τη Βουλή, δεν ήρθε όταν συζητούσαμε το πόρισμα της Εξεταστικής. Κρύφτηκε από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, την PEGA, να δώσει απαντήσεις. Δεν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση που έκανα εγώ και δεν έρχεται και σήμερα στη Βουλή να δώσει εκ νέου απαντήσεις μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις», ανέφερε. Διατηρώντας υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Έχετε εσείς δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται κ.Ζαχαρέα. Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν αποδείξεις».

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες και «απειλεί δεξιά και αριστερά με 10 χρόνια φυλάκιση όποιον πει την αλήθεια».  Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η λειτουργία του παράνομου λογισμικού δεν είναι υπό έναν ιδιώτη, όπως ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβαίνει παλαιότερα, αλλά γίνεται σε συνέργεια με ένα κέντρο που είχε διασύνδεση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Μέγαρο Μαξίμου με πολιτικό προϊστάμενο τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε πως δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: «Εάν ο κ.πρωθυπουργός δεν γνώριζε όλα αυτά τότε θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού.  Άρα έναν πρωθυπουργό ανεπαρκή να κυβερνά τη χώρα. Αν γνώριζε θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό πραγματικά ανασφαλή, αδίστακτο και επικίνδυνο».

Οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των υποκλοπών ήταν απολύτως στοχευμένες στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας σαφές πως θα επιμείνει στην ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή: «υπάρχει πολιτικός από τους 33 που…