Πρόκειται για την πρώτη δίκη που θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου με βάση το νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και στελέχους του ΚΚΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία κατηγορείται για παραβίαση του νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η πρώτη δίκη για την παραβίαση του νόμου Χρυσοχοΐδη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει επίσης ότι ότι κατηγορείται γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις». Μάλιστα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τις 28 Νοεμβρίου είναι η πρώτη δίκη για παραβίαση του «αντιδραστικού και αυταρχικού νόμου» που «αφορούσε στην απαγόρευση και καταστολή» των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

  • Διαβάστε επίσης Κώστας Καζάκος: Η σπουδαία πράξη πριν την τελευταία υπόκλιση – Προσέφερε το σώμα του στην επιστήμη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και στελέχους του ΚΚΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

»Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μήνυμα τρομοκράτησης

»Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και «συμμόρφωσης» των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον ματώνει καθημερινά.

»Καλούμε τα εργατικά σωματεία και όλους τους μαζικούς λαϊκούς φορείς να καταδικάσουν τα νέα «διαδηλωτοδικεία» που στήνονται και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ακύρωση αυτού του αντιδραστικού νομοθετήματος».