Η υπογραφή του Μνημονίου υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ένα βήμα στην μακριά αλυσίδα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων πραγματοποίησαν σήμερα οι υφυπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου και Υγείας Σοφία Βούλτεψη, αρμόδια για την Ένταξη και τα Ασυνόδευτα Ανήλικα, και Ζωή Ράπτη, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία.

Ο λόγος για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί ένας ιδιαίτερα ευάλωτος πληθυσμός που φιλοξενείται στη χώρα μας και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας. Πρόκειται για παιδιά που έχουν βιώσει τις συνέπειες του πολέμου και της φτώχειας, με ιδιαίτερες ανάγκες που συχνά εμποδίζουν την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Η υπογραφή του Μνημονίου υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

  • Διαβάστε επίσης: Μηταράκης : Τέλος στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων στα αστυνομικά τμήματα

Τι είναι το Mental Health Hub

Το Mental Health Hub βασίζεται στις αρχές της ολιστικής προσέγγισης και χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση του Τυρόλου και των Παιδικών Χωριών SOS Αυστρίας. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων, καθώς και η προαγωγή της ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ήδη απτά αποτελέσματα στην ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων: 518 επαγγελματίες έχουν εκπαιδευτεί σε θεματικές όπως η αναπτυξιακή ψυχολογία, ζητήματα πένθους και απώλειας, ενώ σε μόλις 3 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί 79 συναντήσεις κλινικών εποπτειών στο προσωπικό των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Υποστήριξη περιστατικών 24ωρες το 24ωρο , 7 ημέρες την εβδομάδα

Η συμβολή της γραμμής είναι εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστική καθώς θα μπορεί πλέον όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα να υποστηρίζει περιστατικά που προκύπτουν σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων…