Λίγο πριν το συμβάν η μητέρα του τού είχε δείξει πως να καλεί ασθενοφόρο

Ένα τετράχρονο αγόρι από την Αυστραλία κατάφερε να σώσει τη ζωή της μητέρας του, καλώντας τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.

«Η μαμά έπεσε», ήταν τα λόγια του μικρού Μόντι Κόκερ όταν κάλεσε το 000, τον εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στις 27 Αυγούστου. Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι, είδαν το μικρό αγόρι να τους γνέφει από το παράθυρο. Με ψυχραιμία ο Μόντι βοήθησε το πλήρωμα του ασθενοφόρου να διαπιστώσει ότι η μητέρα του, Γουέντι, είχε υποστεί κρίση επιληψίας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Παρουσιάστρια έπαθε εγκεφαλικό στον «αέρα» – Ζήτησε συγγνώμη καθώς έχανε τα λόγια και την όρασή της

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το απόγευμα πριν το συμβάν η μητέρα του τετράχρονου Μόντι του είχε εξηγήσει πως να καλέσει ένα ασθενοφόρο, ωστόσο κανένας δεν περίμενε ότι θα έπρεπε να αξιοποιήσει τόσο γρήγορα αυτή τη γνώση…

Λίγες ημέρες αργότερα οι διασώστες επέστρεψαν στο σπίτι της οικογένειας και έδωσαν στον μικρό ήρωα έναν έπαινο για τη γενναιότητα που επέδειξε. Η μητέρα του μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο Monty ήξερε ότι είχε κάνει κάτι καλό, αλλά υποβάθμισε τον ρόλο του, λέγοντας στους φίλους του ότι αυτό που έκανε ήταν «εύκολο».

Η γρήγορη σκέψη και το νεαρό της ηλικίας του μικρού ήρωα δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους διασώστες. «Είχα δει μεγαλύτερα παιδιά να καλούν ασθενοφόρο, αλλά ποτέ ένα τετράχρονο», είπε ο Mark Small, ο οποίος εργάζεται ως διασώστης εδώ και 13 χρόνια.