Δύο νέες σεισμικές δονήσεις, μία 4,3 και μία δεύτερη 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, με τουλάχιστον έξι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της μίας σεισμικής δόνησης στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Φέτος έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές

Ο σεισμός νωρίς σήμερα το πρωί στη βορειοανατολική επαρχία Κουνάρ είχε επίσης ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Νασίμ Χακάνι, εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου που είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο κατέγραψε δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών στην περιοχή.

  • Διαβάστε επίσης Αφγανιστάν: Τέλος οι έρευνες για επιζώντες από το σεισμό – Πάνω από 1.000 οι νεκροί

Επίσης σήμερα το πρωί, η ευρωπαϊκή σεισμολογική υπηρεσία κατέγραψε άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών, σε βορειότερο τμήμα της χώρας. Ο Χακάνι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στο βόρειο Μπανταχσάν, την περιοχή που πιθανόν επλήγη από τον δεύτερο σεισμό.

Φέτος, το Αφγανιστάν έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης της ξηρασίας και ενός σεισμού που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους τον Ιούνιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ