Σοκ προκαλούν και τα βίντεο που δημοσίευσε μία ιρανή δημοσιογράφος, η Μασιχ Αλινεγιάντ, στα οποία φαίνεται η ωμή αστυνομική βία σε γυναίκες.

Συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις στο Ιράν, καθώς ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα όμως σοκ προκαλούν και τα βίντεο που δημοσίευσε μία ιρανή δημοσιογράφος, η Μασιχ Αλινεγιάντ, στα οποία φαίνεται η ωμή αστυνομική βία σε γυναίκες.

Στο πρώτο βίντεο που κόβει την ανάσα φαίνεται μία γυναίκα να προσπαθεί να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό, όταν ένας από αυτούς την πιάνει και την πετάει με δύναμη στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα εκείνη να τραυματιστεί στον αυχένα της.

  • Διαβάστε επίσης: Ιράν: Γιατί βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο σοβαρή εξέγερση των τελευταίων ετών

Στο άλλο βίντεο φαίνεται οι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν μία γυναίκα και να την σέρνουν κυριολεκτικά από τα μαλλιά, ενώ ενδεχομένως και ένας άνδρας που μοιάζει με αστυνομικός να της κάνει ηλεκτροσόκ στο κεφάλι.

Βίντεο σοκ από το Ιράν: Αστυνομικοί χτυπούν και τραβούν από τα μαλλιά διαδηλώτριες

Πάνω από 50 νεκροί

Σημειώνεται πως πάνω  από 50 είναι οι νεκροί στις οργισμένες διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Ιρανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει μικρότερο αριθμό θυμάτων, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις που γίνονται στο Ιράν εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα μετά τον θάνατο της νεαρής γυναίκας ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από τη διαβόητη αστυνομία ηθών.

Στην Ισλαμική Δημοκρατία οι γυναίκες οφείλουν να καλύπτουν τα μαλλιά τους και δεν έχουν το δικαίωμα να φορούν κοντά ή στενά παλτό και σκισμένα τζιν.

  • Διαβάστε επίσης: Ιρανές που ζουν στην Ελλάδα μιλούν στο MEGA: Η ζωή χωρίς μαντήλα, οι διωγμοί και η αγωνία για τους δικούς τους

Το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί δήλωσε ξανά ότι η Μαχσά Αμινί δεν ξυλοκοπήθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

«Έχουν ληφθεί αναφορές από τα όργανα επιτήρησης, έχουν ερωτηθεί μάρτυρες,…