«Ο κ. Τσίπρας δεν έστειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το μήνυμα ενότητας που θα περιμέναμε όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Παράλληλα πρόσθεσε, ότι “ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, είπε ακριβώς το αντίθετο ότι δηλαδή είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με την Τουρκία”.

Σχετικά με τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πόλεμο στην Ουκρανία, ο υπουργός σχολίασε ότι σε μία εποχή που ενισχύεται η αμυντική διάθεση στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτε γι αυτό αλλά επέμεινε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε σε αυτούς που ενισχύουν την Ουκρανία.

“Έχουμε γίνει το νοτιοανατολικό ανάχωμα της Συμμαχία, προς την Τουρκία και ο κ. Τσίπρας δεν το συμμερίζεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Βαρβιτσιώτης και για το πρόσφατο περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο.

“Η ΜΚΟ που μας κατηγόρησε ότι εγκαταλείψαμε μετανάστες στη νησίδα, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ελληνικό έδαφος, ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό”, ανέφερε ο υπουργός.

“Πάει στη Θεσσαλονίκη, υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει και την επόμενη ημέρα είναι ο πρώτος που μπορεί να υπερφορολογήσει ό,τι έχει στην τσέπη του ο Έλληνας πολίτης”, κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: skai.gr