Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στον πρωθυπουργό, ενώ πέταξε τη δική του βόμβα εμπλέκοντας στη δική του παρακολούθηση την αμερικανική NSA και την τρόικα.

«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ήδη από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών προϊδεάζοντας για την ιδιαιτέρως επιθετική στάση που θα κρατούσε.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κουρέλιασε το Σύνταγμα», ότι προσπάθησε να αποφύγει την ευθύνη, αλλά τελικά «καταντήσατε και ένοχος και εξευτελισμένος», ενώ μίλησε και για «οικογενειακή παράδοση», αναφέροντας πως «ότι ήταν για τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη ο Γρυλλάκης ήταν για εσάς ο Δημητριάδης. Ο κοριός του πατέρα σας ήταν ο Μαυρίδης ο δικός σας ο Κοντολέων».

  • Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: «Εγώ δεν κάνω πίσω» – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Για τη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης απασφάλισε την βόμβα της δικής του παρακολούθησης από το 2015, όπως είπε, εμπλέκοντας την αμερικανική NSA και την τρόικα.

«Μητσοτάκης τέλος»

Σε ειρωνικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης. «Είπατε ότι θα με ακούσετε πολύ προσεκτικά κύριε Πρωθυπουργέ και με διαπέρασε μια ανατριχίλα, ελπίζω άδικα, ελπίζω ότι δεν εννοούσατε το ίδιο προσεκτικά όπως με τον κ. Ανδρουλάκη».

Συνέχισε προεξοφλώντας το τέλος της κυβέρνησης. «Ακούγοντας σας να μιλάτε με στόμφο: »Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα αιχμάλωτη (…)» κι άλλα τέτοια ηρωικά, σκέφτηκα: Δεν έχει καταλάβει αυτό που όλοι ξέρουμε; Τέλος η Πρωθυπουργία σας. Το χειροκρότημα των βουλευτών σας, δεν το καταλάβατε, πρόβα αποχαιρετισμού ήταν. Φούσκα ήσασταν και σαν φούσκα σκάσατε δεν έχει σημασία το γιατί και το πως αλλά το πρότζεκτ Μητσοτάκης ξανά Πρωθυπουργός σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακυρώθηκε. Τυχαία; Επειδή κάποιους θίξατε; Δεν γνωρίζω και δεν έχει σημασία.»

Για τον λαό όμως, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, «δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος πρωθυπουργός βάζει πλάτες στην λεηλασία του από τους ολιγάρχες».

«Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αποκαθήλωση Μητσοτάκη είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα. Θα φέρει ηθική και πολιτική ανακούφιση στην…