Η πρόσκληση για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών και την ισπανική πρεσβεία στο Λονδίνο, καθώς ο 84χρονος Χουάν Κάρλος είναι μακρινός ξάδερφος της βασίλισσας.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας με την παρουσία του… έκπτωτου βασιλιά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Χουάν Κάρλος, ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, αποφάσισε τελικά να παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ την ερχόμενη Δευτέρα, γεγονός που δεν φαίνεται να χαροποιεί ιδιαίτερα την υπόλοιπη οικογένεια.

Η πρόσκληση για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών και την ισπανική πρεσβεία στο Λονδίνο, καθώς ο 84χρονος Χουάν Κάρλος είναι μακρινός ξάδερφος της βασίλισσας.

  • Διαβάστε επίσης: Ισπανία: Νέα εκστρατεία παροτρύνει τις γυναίκες να βιώσουν ένα καλοκαίρι δίχως στερεότυπα

Διέρρευσε πως θα πάει χωρίς να ενημερώσει κανέναν

Ο Χουάν Κάρλος διέρρευσε την απόφασή του να πάει στην κηδεία – πριν καν το μάθει ο γιος του και βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ.

Σύμφωνα με την El Mundo, ο Χουάν Κάρλος ήταν αυτός που επέλεξε να διαρρεύσει την είδηση της πρόσκλησης και της απόφασής του να παρευρεθεί στην κηδεία της μακρινής του ξαδέρφης.

Ωστόσο δεδομένου πως ο Χουάν Κάρλος έχει διακόψει κάθε σχέση με την υπόλοιπη οικογένεια και έχει εξοριστεί από την Ισπανία, δημιουργήθηκαν αμέσως ερωτήματα αν ο ίδιος θα καθίσει μαζί με τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, τη βασίλισσα Λετίθια και τη σύζυγό του Σοφία, οι οποίοι θα μεταβούν στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Κάτι τέτοιο λοιπόν φαίνεται πως δεν θα γίνει και πως ο έκπτωτος βασιλιάς θα είναι μόνος του στην κηδεία.

Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς του στην κηδεία;

Σύμφωνα με την El Pais, πάντως, ο Χουάν Κάρλος λέγεται ότι θα πάει απευθείας στο Λονδίνο από το Άμπου Ντάμπι όπου παραμένει σε εξορία, αντί να κάνει μια στάση στη Μαδρίτη, ενώ φέρεται να έχει οργανώσει ο ίδιος και τις πτήσεις του από και προς την Αγγλία. Η εφημερίδα πάντως προσθέτει πως δεν έχει αποκλείσει να κάνει το ταξίδι με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι. Υπενθυμίζεται ότι στην αυτοεξορία του, ο Χουάν Κάρλος φιλοξενείται από τον πρόεδρο των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Σαγέντ αλ…