Η κηδεία της μονάρχη θα είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την αστυνομία της πρωτεύουσας. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά της σορού της στο κάστρο Ουίνδσορ

Το «ύστατο χαίρε» λέει η Βρετανία στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) η κηδεία της προτού η σορός της μεταφερθεί -υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- για την ταφή στο κάστρο Ουίνδσορ.

Ιδιωτική τελετή για την ταφή θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της ίδιας μέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

  • Διαβάστε επίσης: Στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Όλες οι λεπτομέρειες

Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία

Το «παρών» στη βρετανική πρωτεύουσα για την κηδεία θα δώσουν πρόεδροι, πρωθυπουργοί και μονάρχες απ’ όλον τον κόσμο.

Θα αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα και θα παραστούν στη δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που θα παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος μία ημέρα πριν από την κηδεία.

Μεταξύ των προσκεκλημένων που έχουν επιβεβαιώσει ότι θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο είναι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Ανακτόρων, οι αρχηγοί κρατών και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα συγκεντρωθούν στο Ρόαγιαλ Χόσπιταλ, ένα γηροκομείο βετεράνων στο δυτικό Λονδίνο και από εκεί θα πάνε όλοι μαζί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Η κηδεία αναμένεται ότι θα είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την αστυνομία της πρωτεύουσας καθώς πρόεδροι, πρωθυπουργοί, βασιλιάδες, βασίλισσες και τεράστια πλήθη θα κατέβουν στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, θα παραθέσουν δεξίωση στο Μπάκιγχαμ την Κυριακή.

Οι ξένοι αξιωματούχοι θα κληθούν επίσης, να συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα εντός του κοινοβουλίου, πριν από την κηδεία.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, θα παραθέσει δεξίωση για τους προσκεκλημένους στο κοντινό Τσερτς Χάουζ ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κατευθυνθούν στο Ουίνδσορ για την ταφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην…