Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021, θα μεταφερθεί από το Βασιλικό Θόλο κάτω από το παρεκκλήσι, όπου είχε ταφεί προσωρινά

Η τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εντός των τειχών του κάστρου του Ουίνδσορ, δίπλα στον επί 73 χρόνια σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Αφού η βασίλισσα άφησε την τελευταία της πνοή στην αγαπημένη της κατοικία στη Σκωτία, στο κάστρο Balmoral, σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο που μετέφερε την εκλιπούσα μονάρχη ταξίδεψε στο Λονδίνο, όπου έφτασε την Τετάρτη στο Westminster Hall για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

  • Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα με την κηδεία της Ελισάβετ – Γιατί γκρινιάζουν οι ηγέτες

Η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Καθώς η βασίλισσα θα αναπαύεται, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021, θα μεταφερθεί από το Βασιλικό Θόλο κάτω από το παρεκκλήσι, όπου είχε ταφεί προσωρινά, και θα τοποθετηθεί δίπλα στη σύζυγό του, σύμφωνα με την Telegraph.

73 χρόνια γάμου

Το βασιλικό ζεύγος γιόρτασε 73 χρόνια γάμου λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του Φίλιππου.

«Ερωτεύτηκε σε ηλικία 18 ετών και δεν κοίταξε ποτέ κανέναν άλλον», είχε δηλώσει παλαιότερα στο PEOPLE η Sally Bedell Smith, συγγραφέας του βιβλίου Elizabeth the Queen.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια εντυπωσιακή τελετή στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ – το ίδιο μέρος όπου παντρεύτηκαν το 2011 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η τότε Κέιτ Μίντλετον. <a href="https://people.com/tag/queen-elizabeth/" data-inlink="true">Queen Elizabeth</a> II, as Princess Elizabeth, and her husband the Duke of Edinburgh, styled <a href="https://people.com/tag/prince-philip/" data-inlink="true">Prince Philip</a> in 1957, on their wedding day. She became queen on her father King George VI's death in 1952

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα περιβάλλεται επίσης από την οικογένειά της όταν θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1475 από τον βασιλιά Εδουάρδο Δ΄ και ολοκληρώθηκε περισσότερα από 50 χρόνια αργότερα από τον βασιλιά Ερρίκο Η΄.

Οι γονείς της, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, ο οποίος πέθανε το 1952, και η βασίλισσα Ελισάβετ η βασιλομήτωρ, η οποία πέθανε το 2002, καθώς και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η οποία πέθανε επίσης το 2002, είναι όλοι θαμμένοι στο παρεκκλήσι King George VI Memorial Chapel, μέρος του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου.

Γιατί έμεινε άταφος ο Φίλιππος

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Φίλιππος…