Τους 5 επικρατέστερους διαδόχους του Πούτιν αναφέρει η Bild σε ανάλυση για τη Ρωσία

Θεωρητικά μπορεί να κυβερνά μέχρι τα 84 του χρόνια, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ξαφνικά παραπαίει, επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση της γερμανικής Bild.

Τι κι αν ο ίδιος αισθάνεται «άτρωτος», στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η αδίστακτη πορεία του, αλλάζοντας ακόμα και τους νόμους, ώστε ακριβώς να μπορεί να κυβερνά μέχρι και τα 84 χρόνια του, δεν μπορεί να τον κρατήσει για πολύ στην εξουσία. «Ο καταστροφικός πόλεμος που κήρυξε στην Ουκρανία καταντά ανεξέλεγκτος, γεγονός που τον ωθεί να κινητοποιήσει 300.000 απρόθυμους εφέδρους στο ανατολικό μέτωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάλυση.

  • Διαβάστε επίσης: Ανάλυση: Κάποτε το ΝΑΤΟ φοβόταν νίκη του Πούτιν στην Ουκρανία – Τώρα… τρέμει για την ήττα του

Αυτοί είναι οι 5 βασικοί υποψήφιοι διάδοχοι του Πούτιν

Νικολάι Πατρούσεφ

«Το όνομα του πρώην αρχηγού μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ είναι από τα πρώτα που ακούστηκαν. Σε περίπτωση που ο Πούτιν αισθανθεί ότι δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα μπορούσε να είναι σε θέση ακόμη και να παραδώσει το σκήπτρο στον 71χρονο νυν γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» υπογραμμίζεται, με την προσθήκη ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό και μοιράζονται ίδιες απόψεις, που χαρακτηρίζονται κυρίως από εχθρότητα προς τη Δύση γενικά και τις ΗΠΑ ειδικότερα.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Στα εν λόγω σενάρια «παίζει» επίσης ηχηρά και το όνομα του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ως διαδόχου. Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν του εμπιστεύτηκε την προεδρία το 2008 και στη συνέχεια οι δύο πολιτικοί άνδρες εναλλάσσονταν μεταξύ τους στην προεδρία και την πρωθυπουργία. Σε ηλικία 57 ετών, ο Μεντβέντεφ θεωρείται αρκετά νέος για να κυβερνήσει ξανά τη Ρωσία.

Όταν τελείωσε η θητεία τεσσάρων ετών, ο Μεντβέντεφ άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα διατελεί αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ωστόσο, το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του Πούτιν.

Μιχαήλ Μιζίντσεφ

Το τρίτο όνομα που συζητείται είναι του Μιχαήλ Μιζίντσεφ, του 60χρονου «χασάπη της Μαριούπολης», όπως αποκαλείται. Ο ίδιος ηγήθηκε της αιματηρής πολιορκίας της Μαριούπολης…