Αμέτρητες οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο άνδρας από την Βραζιλία

Σε εφιάλτη μετατράπηκε ένα ταξίδι ψαρέματος για άνδρα από την Βραζιλία, ο οποίος επέζησε στον Ατλαντικό Ωκεανό για 11 ημέρες όταν το σκάφος του βυθίστηκε.

Ο Romualdo Macedo Rodrigues ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο, ο οποίο προοριζόταν να διαρκέσει τρεις ημέρες. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια…

Διαβάστε επίσης: Ο άντρας που διένυσε τον Ατλαντικό Ωκεανό για να δει τους γονείς του

Το σκάφος του βυθίστηκε κι εκείνος ένιωσε την απελπισία να τον κυριεύει. «Νόμιζα ότι ερχόταν το τέλος μου, αλλά ο Θεός μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία», δήλωσε ο άνδρας στο  Record TV.

Εκείνο που έμελλε να είναι η σωτηρία του ήταν ένας καταψύκτης που επέπλεε. Αμέσως άρπαξε την ευκαιρία, γαντζώθηκε πάνω του και συνέχισε να ελπίζει πως θα τα καταφέρει.

Έπρεπε να περάσουν 11 ημέρες για να λήξει αίσια η περιπέτειά του. Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα δεν είχε φαγητό η νερό, αναγκάστηκε να βγάλει με τα χέρια του το νερό που έμπαινε μέσα, ενώ με τρόμο είδε καρχαρίες να κάνουν γύρω από τον καταψύκτη.

Εκείνο που του έδινε δύναμη και ελπίδα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση ήταν η σκέψη της οικογένειάς του.

Η σωτηρία ήρθε την 11η μέρα, όταν άλλο σκάφος πλησίασε τον καταψύκτη και ο Rodrigues άρχισε να κουνάει τα πόδια και τα χέρια του για να τους τραβήξει την προσοχή.

Τα κύματα είχαν μεταφέρει τον Rodrigues στα ανοικτά των ακτών του Σουρινάμ, 280 μίλια μακριά από το σημείο που βυθίστηκε το σκάφος του. Είχε χάσει 11 κιλά, αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης λόγω του ηλίου, ενώ το σώμα του ήταν αφυδατωμένο.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην ακτή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι περιπέτειες για τον Rodrigues δεν σταμάτησαν εκεί, αφού η αστυνομία του Σουρινάμ τον κράτησε για δύο εβδομάδες επειδή δεν είχε έγγραφα μετανάστευσης για να βρίσκεται στη χώρα.