Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δικαιολόγησε τα δάκρυά του λέγοντας ότι «ποτέ δεν πίστευε ότι η πείνα θα επέστρεφε στη χώρα»

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ξέσπασε σε κλάματα καθώς υποσχέθηκε να μετριάσει το αυξανόμενο πρόβλημα πείνας στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη.

«Αν μέχρι να τελειώσω τη θητεία μου, κάθε Βραζιλιάνος τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, θα έχω εκπληρώσει την αποστολή της ζωής μου για άλλη μια φορά», είπε, προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

  • Διαβάστε επίσης: Λούλα ντα Σίλβα – «Η Ζάνζα μού έδωσε πίσω τη χαρά και το κουράγιο»

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των ΗΠΑ, 61,3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι υποφέρουν από μέτρια ή σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, που αντιστοιχεί στο 28,9% του συνολικού πληθυσμού.

Ο Λούλα δικαιολόγησε τα δάκρυά του λέγοντας ότι «ποτέ δεν πίστευα ότι η πείνα θα επέστρεφε στη Βραζιλία».

«Όταν έφυγα από την προεδρία, σκέφτηκα ότι σε 10 χρόνια η Βραζιλία θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία ή με την Αγγλία, ότι θα είχε εξελιχθεί από την άποψη των κοινωνικών κατακτήσεων».

Οι δύο πρώτες θητείες του Λούλα ως προέδρου, μεταξύ 2003 και 2010, χαρακτηρίστηκαν από το πρόγραμμα Zero Hunger, το οποίο έκανε μεγάλα βήματα στη μείωση των επιπέδων ακραίας φτώχειας στη Βραζιλία.

Η οικονομική στασιμότητα και η πανδημία του κοροναϊού έχουν ανατρέψει ορισμένα από αυτά τα κέρδη και η πείνα έγινε για άλλη μια φορά βασικό σημείο συζήτησης για την εκστρατεία πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο: