Η μεταφορά του γραφείου του Καρόλου από το Clarence House στο Μπάκιγχαμ φαίνεται ότι οδηγεί σε απολύσεις προσωπικού.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες μετά την άνοδο του Καρόλου στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και τα πρώτα «παράπονα» από υπαλλήλους του είναι γεγονός.

Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα μετακομίσει από το Clarence House στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με το γραφείο που διατηρούσε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην υπηρεσία του μέχρι πρότινος πρίγκιπα, στο Clarence House θα σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη βασιλική οικογένεια.

Όπως αποκαλύπτει ο Guardian, αρκετοί είναι οι υπάλληλοι που έχουν λάβει επιστολή πιθανής απόλυσης.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, δεκάδες εργαζόμενοι στην πρώην επίσημη κατοικία του βασιλιά, έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση ότι θα ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους. Ανάμεσα σ΄ αυτούς και οι ιδιωτικοί γραμματείς του Καρόλου, το οικονομικό του γραφείο, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας και το υπόλοιπο προσωπικό του Clarence.

Ο Guardian υπογραμμίζει ότι έλαβαν την επιστολή, που φέρει την υπογραφή του κορυφαίου βοηθού του Sir Clive Alderton, το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στο Εδιμβούργο.

«Η αλλαγή του ρόλου των εντολέων μας θα σημάνει επίσης αλλαγή για τα γραφεία μας. Το χαρτοφυλάκιο των εργασιών που αναλάμβανε προηγουμένως αυτός ο οίκος υποστηρίζοντας τα προσωπικά συμφέροντα του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας, τις προηγούμενες δραστηριότητες και τις οικιακές λειτουργίες δεν θα εκτελείται πλέον και το γραφείο στο Clarence House θα κλείσει» αναφέρει ο Sir Clive Alderton στην επιστολή.

Και προσθέτει ότι «αναμένεται ότι η ανάγκη για τις θέσεις που εδρεύουν κυρίως στο Clarence House, των οποίων το έργο υποστηρίζει αυτούς τους τομείς, δεν θα είναι πλέον απαραίτητη».

«Όλοι είναι απολύτως εξοργισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών γραμματέων και της ανώτερης ομάδας. Όλο το προσωπικό εργάζεται μέχρι αργά κάθε βράδυ από την Πέμπτη, για να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό. Οι άνθρωποι ήταν εμφανώς συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη» ανέφεραν πηγές από το παλάτι.

Όπως υπογραμμίζει ο Guardia, αυτοί που φαίνεται να μετακινούνται από το Clarence House στο…