Πότε εντοπίστηκε το ρωσικό υποβρύχιο. Πώς αντέδρασε το γαλλικό πολεμικό ναυτικό.

Ρωσικό υποβρύχιο φέρεται να εντοπίστηκε τέλη Σεπτεμβρίου ανοικτά των ακτών της Γαλλίας και να συνοδεύτηκε στο ταξίδι του από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό.

Επικαλούμενο την τηλεόραση BFM, το Reuters αναφέρει ότι το υποβρύχιο εθεάθη στα ανοιχτά της Βρετάνης. Όπως είναι φυσικό, συναγερμός είχε σημάνει στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

  • Διαβάστε επίσης: Απειλεί ο Πούτιν: Απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ θα οδηγούσε σε παγκόσμια καταστροφή – Ελπίζω να είναι έξυπνοι

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο

Θυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ρωσικά υποβρύχια έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Αρχές Σεπτεμβρίου υπήρχαν πληροφορίες ότι ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο έπλεε στα ανοιχτά της Ιταλίας, ενώ στις 6 Οκτωβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά τον απόπλου από τη βάση του στη βόρεια Ρωσία, το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» εντοπίστηκε εκ νέου στην Αρκτική.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε αναχωρήσει από το Σεβεροντβίνσκ, κίνηση που θορύβησε το ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία ενημέρωσε μάλιστα τα μέλη της ότι το «Μπέλγκοροντ» ίσως θα κατευθύνονταν στη Θάλασσα του Κάρα (βορειότερο από το σημείο όπου εθεάθη) για να δοκιμάσει την τορπίλη με πυρηνική κεφαλή «Poseidon».