Επιμέλεια Μύριαμ Κιάσσου

Aναμφισβήτα, και δίχως καμία διάθεση ειρωνίας, κανένας πολιτικός, δεν φαίνεται να μπορεί να χορέψει με τη χάρη και την τσαχπινιά της Φινλανδής Πρωθυπουργού Σάνα Μάριν, όπως αποδείχτηκε μετά την διαρροή του βίντεο με το περιβόητο  “΄άγριο πάρτυ”, ωστόσο κάποιοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες όπως αποδεικνύεται.

Συγκεκριμένα, σε ένα αν μη τι άλλο απολαυστικό του αφιέρωμα, το Politico, όχι μόνο συνοψίζει κορυφαία στιγμιότυπα όπου διάσημα πρόσωπα του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι “το ρίχνουν έξω” αλλά βάζει και τις δικές του βαθμολογίες.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά εξάλλου, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν αξιοποιήσει περιστάσεις συνεδρίων, επίσημων διεθνών αποστολών ή ακόμη και πολιτικές εκστρατείες για να επιδείξουν, πολλές φορές χωρίς να χρειάζεται λόγος, την χορευτική τους δεινότητα ή και την έλλειψη της.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Σάνα Μάριν

Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας αναμφισβήτητα θα ήταν το “απόλυτο δεκάρι” μιας κριτικής επιτροπής χορού.

Στα βίντεο που διέρρευσαν, η 36χρονος ηγέτης φαίνεται να χορεύει με ενθουσιασμό επιτυχίες των Φινλανδών σταρ Petri Nygård και Antti Tuisku.

Η Μαρίν έδωσε ρεσιτάλ με τις κινήσεις και τον ενθουσιασμό της κι έτσι οι κριτές του Politico εκτιμούν ότι της αξίζει κορυφαία βαθμολογία.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως ο τρόπος που χόρευε η Μάριν επικρίθηκε από ορισμένους Φινλανδούς που υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι απρεπής για μια πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο βουλευτής Μίκο Κάρνα του Κόμματος Κέντρου, το οποίο ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Μάριν, δήλωσε σε μήνυμά του στο ότι «θα ήταν φρόνιμο» η πρωθυπουργός να υποβληθεί «οικειοθελώς σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών». 

Η Μάριν δήλωσε ότι είχε πιει αλκοόλ σε εκείνο το πάρτι, διαψεύδοντας παράλληλα ότι είχε πάρει ναρκωτικά ή ότι ήταν μάρτυρας χρήσης ναρκωτικών από πρόσωπα που συμμετείχαν στο πάρτι.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα την πείραζε διόλου να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μετά την προβολή του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις φήμες για κατανάλωση ναρκωτικής ουσίας.

Τερέζα Μέι

Και αφού μιλάμε για…