Βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και των αρμόδιων υπουργών είναι να βοηθηθούν κατά προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά και όσοι δεν βγάζουν τον μήνα, τόνισε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ενεργειακή κρίση.

Ανέφερε ότι το μείγμα των μέτρων στήριξης θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί επιταγή ακρίβειας, δήλωσε ότι ο ίδιος ως υπουργός δεν έχει πει όχι σε μέτρο που βοηθάει τους ευάλωτους πολίτες.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι η οικονομία αναπτύσσεται με πρωτοφανώς υψηλούς ρυθμούς, πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. 

Συμπλήρωσε ότι φέτος καταγράφεται τριπλό ρεκόρ, στις επενδύσεις, στις εισπράξεις από τον τουρισμό και στις εξαγωγές.

«Αυτό το τριπλο ρεκόρ δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να μην αφήσει κανενάν μόνο του» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε ότι η επιδότηση στο ρεύμα είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη, όχι μόνο στην Ευρώπη. Η τόσο μεγάλη επιδότηση στο ρεύμα, ανέφερε, δεν σημανεί ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μπουν σε εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί «το ρεύμα είναι πια ακριβό».

Για τη διάρκεια της στήριξης είπε ότι «όσο η οικονομία υπεραποδίδει, θα έχουμε περιθώρια για να στηρίζουμε τον κόσμο. Δεν μπορεί να παίρνεις μέτρα που ξεπερνούν τις δυνάμεις της οικονομίας».

Στόχος είναι να ελέγξουμε τον πληθωρισμό, είπε και πρόσθεσε ότι είχαμε την μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση.

Πηγή: skai.gr