Τι είπε για Τουρκία αλλά και για τις υποκλοπές

«Είναι αδιανόητο Έλληνες βουλευτές, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, να χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς, να πυροδοτούν εντάσεις, να χαρακτηρίζουν ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, τουρκικό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η χώρα μας δεν εγκλωβίζεται σε επώδυνα διλήμματα, ωστόσο έχει και τη βαρύνουσα πολιτική ισχύ και την επαρκέστατη αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα εθνικά της δίκαια».

  • Διαβάστε επίσης: Οικονόμου: Επί Τσίπρα η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα

Ψύχραιμα αλλά και ανυποχώρητα

Μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «είναι καιρός που συνεχίζουν σε υψηλούς τόνους, κυρίως σε επίπεδο ρητορικής με προκλήσεις, πολλές φορές στα όρια της υβριστικής συμπεριφοράς, με ανιστόρητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς και με μια κλιμακούμενη πρόκληση στο πεδίο.

Η Ελλάδα, προφανώς, δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει. Για αυτό, άλλωστε, έχουμε προετοιμαστεί σε όλα τα πεδία, όλο το προηγούμενο διάστημα, διπλωματικά με εξήγηση των θέσεών μας, με τις απόψεις μας να έχουν μεγάλη απήχηση, με την αποδόμηση των ισχυρισμών της Τουρκίας σε όλα τα φόρα. Βλέπουμε ότι αυτή η τακτική της Τουρκίας δεν αποδίδει καρπούς. Δεν έχει κάνει βήματα στις βασικές και τις μεγάλες της επιδιώξεις. Βλέπουμε ότι τα πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν δύσκολα για την Τουρκία. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται, η συμπεριφορά της σε μια παγκόσμια συγκυρία που ο κόσμος σύσσωμος είναι απέναντι στον αναθεωρητισμό, δεν την βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η χώρα μας κινείται ψύχραιμα, νηφάλια, αποφασιστικά, αλλά και ανυποχώρητα», είπε μιλώντας στο Open.

Η χώρα μας δεν παρασύρεται

Υπογράμμισε ακόμη πως «το σύνολο της τουρκικής ηγεσίας έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό πολύ σημαντικό πρόβλημα. Έφτασε ο Τούρκος Πρόεδρος να καλεί τους Έλληνες πολίτες να τον καταψηφίσουν. Και κάποιος άλλος, συγγενής του Οζάλ, γιος του ήταν, σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο είπε: «Εντάξει, θα πάμε στην Ελλάδα, αλλά όχι τώρα που είναι ο Μητσοτάκης. Να περιμένουμε να πέσει ο Μητσοτάκης για να…