Ο νεαρός Γιώργος Τσεβάς, συνόδευσε σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματισμένες του δραστηριότητες ο στο πλαίσιο της DuoDay.

«Στο σημερινό μου πρόγραμμα είχα τη χαρά να έχω δίπλα μου τον 26χρονο Γιώργο Τσεβά, ο οποίος διαγνώσθηκε σε νεαρή ηλικία με λειτουργικό αυτισμό. Ο Γιώργος συμμετείχε στις σημερινές συσκέψεις, στο πλαίσιο της #DuoDay2022» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτησή του συνοδεύεται από βίντεο όπου ο Γιώργος περίμενε τον πρωθυπουργό στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και στη συνέχεια συμμετείχε στην πρωινή σύσκεψη και στην εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

«Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική συνεργασία» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ημέρα DUOday ένας εργαζόμενος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν «δίδυμο» (DUO) και το άτομο συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζομένων.

ητυρη

Ο Γιώργος βρισκόταν στο πλευρό του Πρωθυπουργού όσο το δυνατόν περισσότερο στις δραστηριότητες του.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 παρεβρέθη και μίλησε σε εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, στις 20:00 παρέθεσε δείπνο στον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić.

Το DUOday ξεκίνησε από την Ιρλανδία όπου έγινε γνωστό ως «Job Shadowday».

Οι Βέλγοι το υιοθέτησαν ως «DUOday» και έτσι βοήθησαν στη διάδοση της ιδέας. Το 2017 το concept έφτασε στη Γερμανία για πρώτη φορά.

αδαψωδασωδσαωσδ

Η ημέρα αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό τόσο από ασκούμενους όσο και από εταιρείες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να συμμετέχουν περισσότερες χώρες.

Πηγή: skai.gr