Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κιουλχατζής

Γεμάτη με συνταρακτικές εξελίξεις που ανεβάζουν την αγωνία στο κόκκινο ήδη από το πρώτο επεισόδιο ήταν η «πρώτη γεύση» απο τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ, Γλυκάνισος

Τα αποκαλυπτηρια της πολύ αναμενόμενης σειράς έγιναν ενώπιον συντελεστών ηθοποιών αλλά και δημοσιογράφων στο θερινο σινεμα Αβάνα στο Χαλάνδρι, με την προβολή του πρώτου επεισοδίου. 

Γλυκάνισος

Το ενδιαφέρον κλιμακώνεται όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας του Στρατή (Γιώργος Παπαγεωργίου) και της Ραζάν (Έλενα Πιερίδου). Δύο ανθρώπων με τελείως διαφορετικές ρίζες και παρελθόν που η μοίρα όμως φρόντισε να τους φέρει κοντά και να ερωτευτούν. 

Γλυκάνισος

Ο πρώην ναυτικός αποφάσισε να αφήσει τα πάντα πίσω του στην Αθήνα, όταν ναυάγησε το πλοίο στο οποίο επέβαινε κι έπειτα ναυαγησε και ο γάμος του με σύζυγο του Ελεάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) . Γύρισε στους γονείς του και στο μέρος όπου μεγάλωσε, τη Μυτιλήνη

Στο νησί του ούζου έχει εκτοπιστεί η Ραζάν, πρόσφυγας πολέμου απο τη Συρία που έμενε σε καταυλισμό μέχρι να τον εγκαταλείψει λόγω πυρκαγιάς. Μετά από τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες θα συναντηθούν και θα ερωτευτούν πάρα τα όσα τους χωρίζουν. 

«Είναι μια “δύσκολη” σειρά, με  δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους να συγκρούονται. Είναι η πρώτη φορά που “πιάνεται ” ένα τέτοιο θέμα», δήλωσε ο σεναριογράφος της σειράς Γιώργος Κυρίτσης, λίγο πριν την προβολή του επεισοδίου.

Γλυκάνισος

Αξίζει κάνεις να σταθεί και στην εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Σταύρο Ποταμαρη, με τα πλάνα από το νησί του ούζου να θυμίζουν κινηματογραφική ταινία. 

«Το σινεμά και τηλεόραση έχουν γίνει ένα. Χρειάστηκε να δουλέψουμε με απίστευτους ρυθμούς για να βγει αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο παραγωγός της Tanweer productions, Διονύσης Σαμιώτης

Γλυκάνισος

Ιδιαίτερα ευχάριστη νότα στη σειρά προσθέτει με τον χαρακτήρα της  
η Κάρμεν Ρουγγέρη. Σε έναν ρόλο της παραδοσιακής… γιαγιάς που παράλληλα προσφέρει χαμόγελα με το χιούμορ και τα αστεία της.

Εν ολίγοις η… συνταγή για τον «Γλυκάνισο» είναι δεδομένα επιτυχημένη και το κοινό τηλεοπτικό κοινό αναμένεται να την τιμήσει και με το παραπάνω. 

Απόψε λοιπόν στις 9 το βράδυ ξεκινάει το γεμάτο συγκινήσεις ταξίδι στη Μυτιλήνη, με σκοπό να μάθουμε…