Αγγλία και Ιράν προχώρησαν σε δυο πολύ δυνατές κινήσεις πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού τους για την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η αναμέτρηση της Αγγλίας με το Ιράν λίγες ώρες πριν τη σέντρα είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά των «τριών λιονταριών» αλλά και από τους Ιρανούς.

Η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράν το τελευταίο διάστημα και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με όσα προηγήθηκαν σχετικά με το περιβραχιόνιο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έφεραν την αντίδραση των διεθνών στο χορτάρι, δευτερόλεπτα πριν την αναμέτρηση Αγγλία-Ιράν.

  • Διαβάστε επίσης: Η συνύπαρξη Πίτερς και Βεζένκοφ που προκαλεί… τρόμο (vids)

Οι παίκτες του Ιράν έμειναν σιωπηλή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας τους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Μάλιστα, ορισμένοι οπαδοί αποδοκίμασαν τον ύμνο από τις εξέδρες του γηπέδου.

Λίγο αργότερα, την αντίδρασή τους έδειξαν και οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας, οι οποίοι γονάτισαν στον αγωνιστικό χώρο, περνώντας το δικό τους μήνυμα στο Μουντιάλ.

Δείτε τα βίντεο:

Οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές που γονάτισαν: