Στη 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στη Τυνησία βρίσκεται σήμερα, Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός επισήμανε τις στενές σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία και τόνισε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στον οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική.

«Παρίσταμαι στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Τζέρμπα της Τυνησίας. Κατ’αρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεων της με τη Γαλλία. Αλλά η Ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας και συνέχισε: «Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού»

Πηγή: skai.gr