Τερατογένεση και αποστασία αποτελεί η υποκλοπή βουλευτών για να σχηματίσεις κυβέρνηση είπε αυστηρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντωντας στο σχόλιο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και ανάβοντας φωτιές για το ποιους αφορούν οι αιχμές.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, με πλήθος ερωτήσεων όπως ήταν αναμενόμενο να αφορούν το θέμα των υποκλοπών και της παρακολούθησης, αλλά και το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Στην δε πρωθυπουργική αναφορά στο νέο εκλογικό σύστημα και στον κίνδυνο για τερατογενέσεις -όπως χαρακτηριστικά είπε- η αιχμηρή απάντηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν «η υποκλοπή βουλευτών συνιστά τερατογένεση και αποστασία».

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι μπορεί να επιτευχθεί σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα στο ΠΑΣΟΚ για μια μετεκλογική κυβέρνηση.

Όσον αφορά δε το ενδεχόμενο προσχώρησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτό θα συνιστούσε τερατογένεση αλλά και αποστασία.

Άναψε φωτιές

Η απάντηση αυτή άναψε φωτιές με όλους να αναρωτιούνται σε ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ο κ. Ανδρουλάκης και ποιοι είναι επίφοβοι για αποστασία.

Το θέμα συζητήθηκε και στο περίπτερο της ΔΕΘ με έμπειρους πολιτικούς συντάκτες να μεταφέρουν πληροφορίες και εκτιμήσεις για τους ποιους μπορεί να εννοεί ο κ. Ανδρουλάκης.