Είναι δεδομένο πως κι απόψε ο Μίτσελ θα κάνει εκπλήξεις, είναι η ειδικότητά του

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν ξεκινά το περίφημο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, το δεύτερο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας, το εξηγεί πολύ καλά μια νέα επιστολή του προέδρου της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο.

«Τουλάχιστον πέντε ομάδες (που εμπλέκονται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τρεις εθνικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων μία επαγγελματική) βρίσκονται όμηροι της αβελτηρίας της Ομοσπονδίας» αναφέρει η επιστολή. Πληρώνουν, όπως τονίζει, «προβλήματα που η ίδια η ΕΠΟ δημιούργησε»! «Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν εξ υμών ότι το πρόβλημα ουσιαστικά εκκινεί από την απόφαση να διεξαχθούν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κατά παράβαση των νόμων της ελληνικής Πολιτείας, νόμων που αφορούν το Μητρώο Σωματείων, στους οποίους η ΕΠΟ είναι καταστατικά υποχρεωμένη να πειθαρχεί.

Στο όνομα του «αυτοδιοίκητου» αποφασίστηκε – εντελώς αυθαίρετα – η ΕΠΟ ως θεσμικό όργανο να αγνοήσει το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων που προβλέπει και επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία ως ελάχιστη προϋπόθεση νόμιμης λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, την οποία έχουν σεβαστεί όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες όλων των ομαδικών αθλημάτων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στον σημερινό τραγέλαφο – που δεν θα έχει τέλος» γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λίγκας και προσθέτει πως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Και καταλήγει. «Είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι την ίδια ώρα που η ΕΠΟ έχει βρεθεί ενώπιον αυτού του πρωτοφανούς αδιεξόδου, η Εκτελεστική Επιτροπή εγκρίνει προκηρύξεις πρωταθλημάτων οι οποίες εξακολουθούν να αγνοούν τις διατάξεις του Νόμου σε ό,τι αφορά το Μητρώο Σωματείων, με αποτέλεσμα να θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι και του χρόνου θα βρεθούμε στην ίδια ακριβώς κατάσταση». Καταπληκτικό!

Θα ‘πρεπε

Το απλοποιώ. Η ΕΠΟ αγνοώντας τους νόμους του κράτους επί της ουσίας δυσκολεύει τη σύσταση των δύο κατηγοριών της Σούπερ Λίγκας 2. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λίγκας το κάνει γνωρίζοντας πως όποια απόφαση κι αν πάρει, που να αφορά την άνοδο σωματείων από τη Γ’ Εθνική, θα υπάρχουν…