«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Σε κάθε γωνιά αυτής της κόκκινης πολιτείας αντηχούν τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που με το γαρύφαλλο στο χέρι, το πλατύ χαμόγελο και την αποφασιστική στάση μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, ‘ξεκλείδωσε’ την αθανασία. Ναι, αντηχεί παντού το μήνυμα ελπίδας του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε έναν κόσμο γερασμένο, που γεννά τέρατα και έχει να επιδείξει μόνο εφιαλτικές εικόνες, η νέα γενιά με το ΚΚΕ, μπορεί να παλέψει και να δημιουργήσει το ‘μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό’: Τον Σοσιαλισμό».

Διαβάστε επίσης: Το «ύστατο χαίρε» του Οδηγητή στην Ελισάβετ και το φεστιβάλ της ΚΝΕ που «και νεκρούς ανασταίνει»

«Μπορεί να δούμε και κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα διάφορα εκλογικά σενάρια που «δίνουν και παίρνουν», όπως είπε, επισημαίνοντας πως «αν – η μόνιμη για την αστική τάξη – ανάγκη της ‘πολιτικής σταθερότητας’, το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε και μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτά που τους ενώνουν, όπως οι κοινές στρατηγικές τους επιλογές, είναι πιο σημαντικές, από αυτά που τους χωρίζουν».

«Μια κουβέντα θα τους πούμε. Άλλωστε, το ξέρουν πολύ καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει, μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως οι λαοί και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα, καθώς όλες οι κυβερνήσεις «ετοιμάζονται να φορτώσουν τα βάρη πάλι στους λαούς τους» και πρόσθεσε: «Το ίδιο θα κάνουν και στη χώρα μας, όπως και αν καταλήξουν τα εκλογικά μαγειρέματα. Γιατί ένα πράγμα τους κόφτει: Να συνεχιστεί την επόμενη μέρα η πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας στο βωμό των κερδών των μεγάλων ομίλων».

Όπως είπε, «αυτό που επείγει σήμερα για να…