Ο κ. Κουτσούμπας, σε συνάντησή του με τους απεργούς του εργοστασίου, τόνισε πως έχουν ευθύνη όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, «που προετοίμασαν αυτά τα αντεργατικά εκτρώματα, ο ένας μετά τον άλλον σιγά-σιγά και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να υπάρχει αυτός ο εμβληματικός αντεργατικός νόμος του Χατζηδάκη, που τον υλοποιούν εδώ»

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και συνομίλησε με τους απεργούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, απευθυνόμενος στους απεργούς, ανέφερε ότι «το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό σας, συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και για να έχετε δουλειά και για να αναπτυχθεί εδώ η περιοχή, αλλά κυρίως για να ζείτε περήφανα και αξιοπρεπώς τις οικογένειές σας».

Διαβάστε επίσης: Μαλαματίνα: Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι – Γενική απεργία στη Θεσσαλονίκη κήρυξε το ΕΚΘ

«Έχετε απόλυτο δίκιο, έχετε τη συμπαράσταση όλης της χώρας»

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να παράγουν αυτόν τον πλούτο, «τον οποίο τον λυμαίνονται κάποιοι, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την εξουσία, το χρήμα, για να εκμεταλλεύονται τον εργάτη που παράγει όλο αυτό τον πλούτο».

«Έχετε απόλυτο δίκιο, έχετε τη συμπαράσταση όλης της χώρας», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Και προσέθεσε: «Να πούμε και μία μεγάλη αλήθεια: έχουν ευθύνη όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, προετοίμασαν αυτά τα αντεργατικά εκτρώματα, ο ένας μετά τον άλλον σιγά-σιγά και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να υπάρχει αυτός ο εμβληματικός αντεργατικός νόμος του Χατζηδάκη που τον υλοποιούν εδώ.

»Αν και όπως έμαθα και με εξέπληξε πραγματικά αυτό το πράγμα – τώρα βέβαια στην εποχή που ζούμε τίποτα δεν μας εκπλήσσει – η εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε εκείνο το νόμο του ανεκδιήγητου του Λάσκαρη του 1976, που έλεγε ότι τελείωσαν οι αγώνες, τελείωσε η ταξική πάλη, για να χτυπήσει το σωματείο, για να χτυπήσει τους συνδικαλιστές και το δίκαιο αγώνα σας.

»Και βέβαια επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, τον κρατικό μηχανισμό, την εργοδοσία και όλους τους άλλους μηχανισμούς εδώ, για να χτυπήσει ένα καθόλα δίκαιο αγώνα που πρέπει εδώ και τώρα…