Στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα αναφέρονται διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, στηλιτεύοντας τη στάση του τούρκου προέδρου.

Τελευταία -χρονικά- η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία τιτλοφορεί άρθρο «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», επικαλούμενη τις απειλές του Ερντογάν προέδρου ότι μπορεί ξαφνικά να έρθει το βράδυ στη χώρα μας…

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα «βγάζει στη φόρα» τα ψέματα της Αγκυρας – Επιστολές σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας

Όπως αναφέρει σχετικά «με τις αιχμηρές αυτές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε το Σαββατοκύριακο τη γείτονά του στην ΕΕ, Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν εξέφρασε το θυμό του για τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς την περασμένη εβδομάδα. Τα ελληνικά στρατεύματα αεράμυνας στο ανατολικό Αιγαίο στόχευσαν τουρκικά μαχητικά».

Στο σημείο αυτό, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «τον Μάρτιο, η ένταση της συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για ορισμένα νησιά του Αιγαίου μειώθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο δύο μήνες αργότερα και οι δύο χώρες συνέχισαν τους στρατιωτικούς ελιγμούς τους στην περιοχή».

Liberation: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γαλλική Liberation. Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας σε Άγκυρα και Αθήνα, σήμερα και αύριο αντίστοιχα, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις και προειδοποιήσεις κατά της Ελλάδας του τούρκου προέδρου κατά την ομιλία του το περασμένο Σάββατο στη Σαμψούντα.

Όπως παρατηρείται, ο τούρκος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας τη μνήμη μιας σφαγής και απειλώντας να την επαναλάβει, «ανέβηκε αρκετές βαθμίδες στη λεκτική κλιμάκωση», με μια ομιλία που πάγωσε τους Έλληνες και τους ανησύχησε στο υψηλότερο επίπεδο. Προβάλλοντας τις σχετικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου η ε/φ σημειώνει, ότι η αναφορά στη καταστροφή της Σμύρνης «προκαλεί ρίγη», καθώς, «για τους Έλληνες αυτή η ανάμνηση είναι ένα απόλυτο τραύμα που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά», ενώ για την Τουρκία είναι μια ανταλλαγή πληθυσμών, βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης.

Κατά την εφημερίδα «οι δηλώσεις του Ερντογάν δεν…