Το ψεύτικα μενού περιέγραφαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε πιάτου που προτείνεται από το μαγαζί

Περίεργη «εισβολή» δέχτηκε το εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσεϊ το περασμένο Σάββατο.

Ο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ αναγκάστηκε να κλείσει το εστιατόριό του μετά την διαμαρτυρία ομάδας οικολόγων και την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον Independent όταν μέλη της Animal Rebellion το απόγευμα του Σαββάτου μπήκαν στον χώρο και κάθισαν σε τραπέζια κρατώντας τελείως διαφορετικά μενού από τα συνηθισμένα.

Το ψεύτικα μενού περιέγραφαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε πιάτου που προτείνεται από το μαγαζί.

Λίγη ώρα μετά οι ακτιβιστές έφυγαν από το εστιατόριο χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

«Ενώ ο Γκόρντον Ράμσεϊ σερβίρει φαγητό που κοστίζει τουλάχιστον 155 λίρες το άτομο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στις τράπεζες τροφίμων, σε αυτή την κρίση του κόστους διαβίωσης», υπογράμμισε νοσηλεύτρια που συμμετείχε στην διαμαρτυρία.

«Αντί τα εστιατόρια να αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε βάρος των ζώων, των εργαζομένων και του κλίματος, πρέπει να τρέφουμε τους πάντες με την υποστήριξη των αγροτών και των αλιευτικών κοινοτήτων σε μια μετάβαση σε ένα χορτοφαγικό σύστημα διατροφής», συνέχισε η ίδια.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε ότι ακυρώθηκαν οι κρατήσεις και διαταράχθηκε η λειτουργία του εστιατορίου σε τέτοιο βαθμό, που έπρεπε να κλείσει.