Στον Ντόναλντ Τραμπ χρεώνουν τη «φούσκα» του ρεπουμπλικανικού κύματος στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Μέρντοκ, στηρίζοντας τον δυνητικό αντίπαλο του τέως προέδρου, Ρον ΝτεΣάντις.

Δεν υπήρξε ρεπουμπλικανικό κύμα στις ενδιάμεσες εκλογές και γι’ αυτό φταίει ο Ντόναλντ Τραμπ: οι τίτλοι των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης της οικογένειας Μέρντοκ δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες πως ξεκίνησε νέο επεισόδιο σε μια σχέση που έχει βιώσει τα πάνω της και τα κάτω της (φωτογραφίες Τραμπ και ΝτεΣάντις, επάνω, από Gaelen Morse, Marco Bello/Reuters).

«Ο πιο μεγάλος χαμένος»

«Ο Τραμπ είναι ο πιο μεγάλος χαμένος του ρεπουμπλικανικού κόμματος», ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της Wall Street Journal (φωτογραφία, κάτω), οικονομικής εφημερίδας που ανήκει στη News Corp, τον όμιλο του αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, 91 ετών.

Δείτε ακόμα – Εκλογές στις ΗΠΑ: Οι νικητές και οι χαμένοι

Οσο για το περιεχόμενο, δεν ήταν πιο κολακευτικό. «Μετά την απρόσμενη νίκη του το 2016 απέναντι στην πολύ αντιδημοφιλή Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Τραμπ έχει απολογισμό εκλογικών ηττών και μόνο».

«Οδήγησε τους ρεπουμπλικάνους από φιάσκο σε φιάσκο», κατά το ίδιο δηλητηριώδες σχόλιο της WSJ, που υπογράμμισε πως οι υποψήφιοι που υποστήριξε δημόσια «απέτυχαν στις κάλπες σε πολιτείες που ξεκάθαρα μπορούσε να κερδίσει» το GOP, όπως η Πενσιλβάνια ή το Νιου Χάμσιρ.

Ρον ΝτεΣάντις «DeFUTURE»

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα ενημέρωσης της οικογένειας Μέρντοκ παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον πρώην πρόεδρο και μεγιστάνα των ακινήτων. Είχε ήδη επικριθεί με σφοδρότητα από την Τζέρναλ μετά την αιματηρή έφοδο οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ομως αυτή τη φορά, «είναι καιρός ο Τραμπ να εγκαταλείψει την πολιτική», πέταξε αρθρογράφος της New York Post, της ταμπλόιντ εφημερίδας της News Corp, η οποία αποπαίρνει τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν όσο και τους Δημοκρατικούς, τους οποίους σφυροκοπεί καθημερινά.

Το πρωτοσέλιδο της Post χθες Πέμπτη καταλάμβανε ολόκληρο καρικατούρα του κ. Τραμπ καθώς πάει να πέσει από τούβλινο τοίχο, αναφορά στο τείχος που υποσχόταν να υψώσει στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση, αλλά «δεν έχτισε» (φωτογραφία, κάτω).

Μια ημέρα…