Νέο στοιχείο είναι ότι πλέον δεν γίνεται λόγος για απλή επαναφορά του μπόνους που προέβλεπε ο νόμος Παυλόπουλου, αλλά και για αλλαγή στο πλαφόν με αύξηση του ποσοστού εισόδου στη Βουλή στο 5%

Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα τροφοδοτεί τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο εσωτερικό της ΝΔ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη.

Ομοβροντία παρεμβάσεων

Μάλιστα σήμερα υπήρξε ομοβροντία παρεμβάσεων από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης που προσδιόρισαν συγκεκριμένα το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας και εν ολίγοις υποστήριξαν ότι η δήλωση Ανδρουλάκη που κλείνει την πόρτα σε κυβερνητική συνεργασία με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, είναι η μεταβλητή που έχει αλλάξει τα δεδομένα από την πρόσφατη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν χωρίς νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

  • Διαβάστε επίσης Γιατί η Ελλάδα φοβάται την «ιταλοποίηση» και τα σενάρια ακυβερνησίας

Ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος που πρωτοστατεί στο άνοιγμα της συζήτησης για την εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου, με σαφήνεια υποστήριξε ότι αυτή είναι αναγκαία λόγω της «αντιθεσμικής» στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ΠΑΣΟΚ παρασύρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η αλλαγή ηγεσίας στο τρίτο κόμμα και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κυρίου Ανδρουλάκη ότι δεν θα συναινέσει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, κάτι που είναι πρωτάκουστο θα έλεγα, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο που έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Από τη στιγμή που ο αρχηγός του τρίτου κόμματος υιοθετεί αυτήν την αντιθεσμική συμπεριφορά, η μόνη θεσμική απάντηση από πλευράς της κυβέρνησης νομίζω είναι η συζήτηση και πάλι του εκλογικού νόμου που θα δίνει την δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης με τα ποσοστά που αυτό συνέβαινε στο προηγούμενο διάστημα, με τον νόμο Παυλόπουλου» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Την άποψη αυτή για την αλλαγή των δεδομένων λόγω της στάσης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούν και εκφράζουν δημόσια υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τόνισε ότι από τον περασμένο Μάρτιο και τις…