Η περσινή επιτυχημένη διοργάνωση και η νέα εποχή των υβριδικών αυτοκινήτων στην κατηγορία RALLY 1 του WRC, αποκλειστικά για τις εργοστασιακές ομάδες, φέρνει στην Ελλάδα 70 πληρώματα από 31 χώρες.

Επιβεβαιώνοντας την διεθνή απήχηση που έχει ως αγώνας και διαφημίζοντας ξανά την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, το «Ράλλυ των Θεών» όπως χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια το Ράλλυ Ακρόπολις προσελκύει φέτος το ενδιαφέρον περισσότερων πληρωμάτων τα οποία θα διεκδικήσουν πέρα από τον τερματισμό και την διάκριση στην κατηγορία στην οποία συμμετέχουν.

Χαρακτηριστικό της δημοφιλίας του εθνικού μας αγώνα είναι το γεγονός ότι τα 70 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή προέρχονται από 31 διαφορετικές χώρες  (Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία, Βέλγιο, Βρετανία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρωσία, Βολιβία, Παραγουάη, Ιταλία, Ινδία, Βραζιλία, Λουξεμβούργο, Τσεχία, Γερμανία, Χιλή, Αργεντινή, Περού, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Κένυα, Ομάν, Νέα Ζηλανδία, Κύπρο και Μεξικό).

Σημειώστε ωστόσο ότι στις 24/8 η M-Sport Ford ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή των
A. Fourmaux – A. Coria, λόγω αδυναμίας έγκαιρης επισκευής του αυτοκινήτου τους μετά το ατύχημα που είχαν στον αμέσως προηγούμενο αγώνα που έγινε στο Βέλγιο.

Συνολικά, πέρα από τα 12 πλέον αυτοκίνητα κατηγορίας RALLY 1 HYBRID των εργοστασιακών ομάδων (τέσσερα για την Toyota Gazoo Racing WRT, τρία για την Hyundai Shell Mobis WRT και πέντε για την M-Sport Ford WRT), εντυπωσιάζει η μαζική παρουσία 35 συμμετοχών στην κατηγορία WRC2, 11 ελληνικών και 24 διεθνών πληρωμάτων, με αυτοκίνητα 5 διαφορετικών κατασκευαστών.

Η μεγάλη επιστροφή…

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb επανεμφανίζεται στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία δίνοντας άλλο χρώμα στον αγώνα τον οποίο έχει κερδίσει 3 φορές (το 2005, το 2008 και το 2012). Ο γάλλος οδηγός ο οποίος κατέκτησε τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του WRC 2022 στο Μόντε Κάρλο, θα βρεθεί στο αριστερό μπάκετ ενός Ford Puma Rally 1 Hybrid έχοντας δίπλα του την κορυφαία ευρωπαία συνοδηγό Isabelle Galmiche με δεκάδες αγώνες στο ενεργητικό της. Η παρουσία του S. Loeb στα ελληνικά χώματα μπορεί εύκολα να αλλάξει τους συσχετισμούς στο βάθρο των νικητών.

Οι «Παγκόσμιοι»…

  • Οι νικητές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021, Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen, πλαισιωμένοι από τους Elfyn Evans – Scott Martin, Esapekka Lappi – Janne Ferm και Takamoto Katsuta – Aaron…