Σε εντατικούς ελέγχους των σχολικών μονάδων προχώρησε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την στατικότητα των κτιρίων και την λειτουργικότητα των μονάδων ψύξης – θέρμανσης.

Εργασίες διενεργούνται από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την προετοιμασία των σχολείων εν όψει της νέας περιόδου που ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με στόχο να είναι όλα έτοιμα όταν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι».

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην στατικότητα των κτιρίων και γι’ αυτό διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την αρμόδια υπηρεσία. Παράλληλα ο Δήμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, προέβη σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές σε εγκαταστάσεις πυρόσβεσης στο πλαίσιο σύγχρονων προδιαγραφών.

Ειδικά συνεργεία φροντίζουν για την απόφραξη φρεατίων και αποχετεύσεων ενώ διενεργούνται απολυμάνσεις των χώρων, μυοκτονίες και απεντομώσεις. Παράλληλα, 36 σχολικοί καθαριστές τοποθετήθηκαν στα σχολεία, προκειμένου να συμβάλλουν στην προετοιμασία αυτών, εξασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμό δεξαμενών πετρελαίου -όπου υπάρχουν-, καθώς και σε συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και κλιματιστικών μονάδων.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, υπέγραψε τις συμβάσεις για επιπλέον έργα στα σχολεία, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ, δείχνοντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να επενδύσει περαιτέρω στον εκσυγχρονισμό της παιδείας και των εγκαταστάσεων του Δήμου.