Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν για την Συρία, παρά την πρόσφατη αλλαγή στάσης απέναντι στον Άσαντ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το ανάλογο ύφος «σουλτάνου» που τον διακρίνει, επανέλαβε τις απειλές του προς τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και ειδικά προς την Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που παρευρέθηκε την Πέμπτη στις εκδηλώσεις στους εορτασμούς της 951ης επετείου της μάχης του Ματζικέρτ, αναφερόμενος στο γεγονός που σημείωσε το τέλος της κυριαρχίας του Βυζαντίου στην Ανατολή και την απαρχή των Σελτζούκων, τόνισε η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Συρία, μέχρι να εξασφαλίσει τα νότια σύνορά της.

Διαβάστε επίσης: Ο Δένδιας παρουσιάζει το «χάρτη Μπαχτσελί» στους φοιτητές του Χάρβαρντ

«Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (σ.σ. στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε για άλλη μια φορά ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας» δεν θα τελειώσει, μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα νότια σύνορα της χώρας του, με έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων.

«Καθώς βλέπουμε ότι οι νέοι μας φροντίζουν το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ, η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας αυξάνεται και η ελπίδα μας για το όραμα του 2053 αυξάνεται», όπως είπε.

«Το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ είναι τα ονόματα της θέλησής μας να υψώσουμε ξανά τον πολιτισμό μας. Η εμπιστοσύνη στους φίλους μας είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας», ανέφερε επίσης.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε επίγνωση της υποκρισίας όσων κουνούν τα δάχτυλά τους. Δεν λαμβάνουμε ποτέ υπόψη αυτές τις ανειλικρινείς δηλώσεις. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις προτεραιότητες ασφαλείας της χώρας μας και τον δικό μας σχεδιασμό. Συντρίψαμε τα κεφάλια των τρομοκρατικών οργανώσεων και θα συνεχίσουμε να τα συντρίβουμε».

Δένδιας: Ζούμε για τρία χρόνια μια συνεχή κρίση με την Τουρκία

«Όλα αυτά τα τρία χρόνια ζούμε κάτω από μια συνεχή κρίση με σκαμπανεβάσματα με την Τουρκία και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ μετά το 1974», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε την Πέμπτη με αποφοίτους και φοιτητές του Harvard Kennedy…