Ομαδικός τάφος στον οποίο, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, θάφτηκαν περίπου 440 άνθρωποι, βρέθηκε στην πόλη Ιζιούμ που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ενας «ομαδικός τάφος» (φωτογραφία, επάνω, από το ) ανακαλύφθηκε στο Ιζιούμ, την πόλη που ανακατέλαβε προ ημερών ο ουκρανικός στρατός από τους ρώσους εισβολείς στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Ο κόσμος να μάθει»

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Πώς η αντεπίθεση αποκάλυψε τη γύμνια του ρωσικού στρατού

Εχει ξεκινήσει έρευνα, «αναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ουκρανικής αστυνομίας, ο Σερχίι Μποτβίνοφ δήλωσε στο Sky News ότι ανακαλύφθηκε ένας χώρος ομαδικής ταφής περίπου 440 ανθρώπων στο Ιζιούμ.

Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν, άλλα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς, υποστήριξε.

;

Σύμβολα φρικαλεοτήτων

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι συνέκρινε το Ιζιούμ με την Μπούτσα και τη Μαριούπολη, πόλεις που έγιναν σύμβολα των φρικαλεοτήτων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός…