Πώς σχολίασε τις χθεσινές τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες στη Βουλή σε ότι αφορά στο θέμα των υποκλοπών συνεχίστηκε και σήμερα.

«Το 60% περίπου των ερωτηθέντων στη σημερινή δημοσκόπηση των Νέων καταλογίζει την ευθύνη για τις υποκλοπές στον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

  • Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για υποκλοπές: Εντυπωσιάζομαι από την αγάπη Τσίπρα στις απόψεις Βενιζέλου

Τρομακτικό να…

Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή ανέφερε: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι τρομακτικό, είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΥΠ – την ίδια στιγμή που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Είναι επίσης τρομακτικό να ακούμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο «εθνικός κίνδυνος» φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσαν μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι δείχνει ενοχή το ότι «Με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ» και πρόσθεσε ότι «είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να καλεί συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αφού, με βάση την τροπολογία που ψήφισαν, αυτό είναι παράνομο».

Είπε τη μισή αλήθεια

Αναφέρθηκε στην σημερινή δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα Νέα, λέγοντας: «το 68% των πολιτών απαντά ότι είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Δεύτερο κρίσιμο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 59,1% των ερωτηθέντων λέει ότι υπάρχει ευθύνη Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών. Και το 32,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες ο κ. Μητσοτάκης τη μισή του ομιλία την απηύθυνε στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για να προσπαθήσει να κλείσει ρήγματα».

  • Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε γιατί με…