Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τους κανόνες του πολέμου

Μετά την προειδοποίησή του ότι, αν δεν βοηθήσουμε την Ουκρανία να διασφαλίσει το μέλλον της μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία τότε θα οδηγηθούμε σε έναν κόσμο τυραννίας και χάους, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, τόνισε ότι η Μόσχα αλλά και η Κίνα θέλουν έναν κόσμο όπου η ισχύς θα χρησιμοποιείται για την επίλυση των διαφορών.

Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Διεθνές Δίκαιο, θέλοντας να περιγράψει παράλληλα το διακύβευμα του πολέμου στην Ουκρανία.

  • Διαβάστε επίσης: Χερσώνα: Πέντε άμαχοι τραυματίστηκαν από ρωσικό πύραυλο σε ουρά για ψωμί

«Το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα, επιδιώκουν έναν κόσμο όπου η ισχύς επιβάλλει την θέλησή της, όπου οι διαφορές επιλύονται δια της ισχύος και όπου οι αυταρχικοί ηγέτες μπορούν να πνίξουν την φλόγα της ελευθερίας», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου κατά την ομιλία του στο Διεθνές Φόρουμ για την Ασφάλεια του Χάλιφαξ στον Καναδά.

Η Ουκρανία ανέδειξε το πρόβλημα του Ειρηνικού

Ο πόλεμος της Μόσχας κατά του Κιέβου «ανέδειξε το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού», είπε αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί η Κίνα στην ζώνη αυτή.

«Στον πόλεμο υπάρχουν πάντα κανόνες. Και αν μία μεγάλη δύναμη μπορεί να παραβιάσει αυτούς του κανόνες, ενθαρρύνει τους άλλους να αψηφήσουν το Διεθνές Δίκαιο και του διεθνείς κανόνες», είπε παραλληλίζοντας την Κίνα και τη Ρωσία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε αυτούς τους κανόνες – και ιδιαίτερα την θεμελιώδη αρχή της ασυλίας των αμάχων», τόνισε ο Λόιντ Οστιν.

Οι συμμαχίες της Ρωσίας

Οι προσπάθειες της Μόσχας να εξασφαλίσει την υποστήριξη χωρών όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν νέα ζητήματα ασφαλείας για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Η Ρωσία στράφηκε προς το Ιράν και την Βόρεια Κορέα για να στηριχθεί στην επίθεσή της κατά της Ουκρανίας και ειδικότερα χρησιμοποιώντας ιρανικά drones για να σκοτώνει Ουκρανούς».

Επαναλαμβάνοντας την πλέον ισχυρή και απερίφραστη τοποθέτησή του από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ο Λόιντ Όστιν προειδοποίησε και για τον κίνδυνο…