Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων και πυρομαχικά για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σύντομα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους.

Τι θα περιλαμβάνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο θα περιλαμβάνει συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (HIMARS, φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP/Tony Overman/The Olympian) και πυρομαχικά για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Δείτε ακόμα – Ζελένσκι: Βρέθηκε ομαδικός τάφος στο Ιζιούμ – «Θαμμένοι περίπου 440 άνθρωποι»

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με στρατιωτική βοήθεια αξίας 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η συμφωνία Γερμανίας – Ελλάδας

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι πλέον η συμφωνία Γερμανίας και Ελλάδας για την αντικατάσταση των σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένων BMP-1, τα οποία θα καταλήξουν στην Ουκρανία, με τα γερμανικής κατασκευής Marder.

Οπως δήλωσε χθες η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, και η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.

Δείτε περισσότερα στο: Γερμανία – Σχεδόν έτοιμη να παραδώσει στην Ελλάδα τεθωρακισμένα Marder – Η Αθήνα θα στείλει BMP-1 στην Ουκρανία