Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τώρα κατηγορεί το CNN για την πολιτική του ήττα.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του CNN, με την οποία ζητά αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο χρησιμοποίησε την επιρροή του ως κορυφαίος ειδησεογραφικός οργανισμός για να τον νικήσει πολιτικά.

Διαβάστε επίσης: Ντόναλντ Τραμπ: Αποκαλούσε την Μέρκελ σκύλα, έκανε χυδαία σχόλια για τον βιασμό και ήθελε να βομβαρδίσει εργοστάσια

«Λακές της Ρωσίας και Χίτλερ»

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός σταθμός, σύμφωνα με τη μήνυση του Τραμπ, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ «με μια σειρά από όλο και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως ‘ρατσιστής’, ‘λακές της Ρωσίας’, ‘επαναστάτης και τελικά ‘Χίτλερ’», υποστήριξαν οι δικηγόροι του.

«Πέρα από την απλή προβολή κάθε αρνητικής πληροφορίας για τον ενάγοντα και την αγνόηση κάθε θετικής πληροφορίας γι’ αυτόν, το CNN προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή του, δήθεν ως ‘αξιόπιστη’ πηγή ειδήσεων, για να δυσφημίσει τον ενάγοντα στη συνείδηση των τηλεθεατών και των αναγνωστών του, με σκοπό την πολιτική του ήττα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Το CNN αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Κατηγορεί το CNN για την πολιτική του ήττα

Ο Τραμπ ισχυρίζεται στην 29σέλιδη αγωγή του ότι το CNN έχει μακρύ ιστορικό κριτικής εναντίον του, αλλά είχε εντείνει τις επιθέσεις του τους τελευταίους μήνες, επειδή το δίκτυο φοβόταν ότι θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

«Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειάς του να γείρει την πολιτική ισορροπία προς τα αριστερά, το CNN προσπάθησε να σπιλώσει τον ενάγοντα», αναφέρεται στην αγωγή.

Η αγωγή, μάλιστα, απαριθμεί αρκετές περιπτώσεις στις οποίες το CNN εμφανίστηκε να συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φαρίντ Ζακάρια τον Ιανουάριο του 2022, το οποίο περιλάμβανε πλάνα του Γερμανού δικτάτορα του 20ού αιώνα.

Ο Τραμπ, ο οποίος το 2020 έχασε την προσπάθεια επανεκλογής του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, δεν έχει δηλώσει επισήμως αν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, αν και έχει αφήσει πολλά τέτοια…