Η αγωνία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές ο Ρον Ντε Σάντις, έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεγάλος ηττημένος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, με το νέο αστέρι των Ρεπουμπλικανών Ρον Ντε Σάντις να κερδίζει τα εύσημα, αλλά και την εύνοια των φιλικών στην παράταξη αμερικανικών ΜΜΕ.

Αυτή η κατάσταση, φυσικά, δεν αρέσει καθόλου στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέδωσε στον… εαυτό του την ανοδική πολιτική καριέρα του Ντε Σάντις, τονίζοντας πως αυτός ευθύνεται για τη μεγάλη του επιτυχία, ενώ κατηγόρησε το Fox, την Walls Street Journal και την «όχι και τόσο σπουδαία πλέον» – όπως την χαρακτήρισε -New York Post, ότι «αγκάλιασαν» τον νέο κυβερνήτη της Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης: Ρον Ντε Σάντις – Ο Ρεπουμπλικανός που «απειλεί» τον Τραμπ

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που έστειλε το πολιτικό του γραφείο το βράδυ της Πέμπτης, ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι η τριάδα των εταιρειών μέσων ενημέρωσης της News Corp «τα έδωσαν όλα για τον κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις», τον οποίο αποκάλεσε «έναν μέσο Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη, με εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις», σημειώνει το Politico.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, η εκτόξευση του Ντε Σάντις κατά 19 και πλέον μονάδες στην επανεκλογή του την Τρίτη, βοηθήθηκε από το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα δεν χρειάστηκε να κλείσει την πολιτεία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, λόγω του «ήλιου και δεδομένου ότι οι πολίτες από τις κακοδιοικούμενες πολιτείες του Βορρά θα πήγαιναν ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο κυβερνήτης, όπως ακριβώς έκανα κι εγώ!».

«Ήταν απελπισμένος, πολιτικά νεκρός»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η δική του υποστήριξη το 2018 προς τον Ντε Σάντις, στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία του κυβερνήτη της Φλόριντα, συνέβαλε στην επιτυχία του.

«Ο Ρον ήρθε σε μένα σε απελπιστική κατάσταση το 2017 – ήταν πολιτικά νεκρός, χάνοντας με συντριβή από έναν πολύ καλό Επίτροπο Γεωργίας, τον Άνταμ Πάτναμ, ο οποίος είχε πολλά μετρητά και μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Ο Ρον είχε χαμηλή αποδοχή, κακές δημοσκοπήσεις και καθόλου χρήματα, αλλά μου είπε ότι αν τον…