Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας, όπου βρέθηκαν κοινοί τόποι για την εξάπλωση στους Δήμους της ποδηλασίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας Παναγιώτη Πιτσιλό και τον γραμματέα Αντώνιο Σηφάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ζήτησαν την συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την περαιτέρω διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ελλάδα, με μια σειρά δράσεων τις οποίες και περιέγραψαν.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η περαιτέρω διάδοση φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσων μεταφοράς, είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να υλοποιηθεί προς όφελος όλων. Άλλωστε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επιλέγει την χρήση ποδηλάτου όπου είναι εφικτή, μεταφέροντας το αναγκαίο μήνυμα για την βιωσιμότητα του πλανήτη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε, πως οι προτάσεις της Ομοσπονδίας θα εξεταστούν σε θεσμικό επίπεδο όταν αυτές κατατεθούν επίσημα στο ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των Δήμων της Ελλάδας, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr μια από τις δράσεις που προτάθηκαν αφορά την διοργάνωση ποδηλατογιορτών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή στα ήδη υπάρχοντα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα, στις εκδηλώσεις αυτές θα υπάρχει και το εκπαιδευτικό κομμάτι, όπου γνώστες της ποδηλασίας θα εκπαιδεύουν τους ενδιαφερομένους.