Στην έκκληση που απηύθυνε, η Φεράνι καλεί τους Ιταλούς να κινητοποιηθούν

Η γνωστή Ιταλίδα επιχειρηματίας και influencer Κιάρα Φεράνι σήμανε και πάλι συναγερμό με αναφορά σε ακροδεξιό κίνδυνο που θεωρεί ότι σύντομα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η χώρα της.

Η Φεράνι μοιράστηκε σε story στο προφίλ της στο Instagram μια έκκληση «αντιφασιστική, αντιρατσιστική και υποστηρικτική προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+» και κάλεσε όσους την ακολουθούν (πάνω από 27 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου) να την διαβάσουν με προσοχή.

Διαβάστε επίσης: Κιάρα Φεράνι: Οι γυμνές πόζες στα ελληνικά νησιά που έριξαν το Instagram

Στην έκκληση υπογραμμίζεται ότι οι ιταλικές γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου δεν θα είναι μια συνηθισμένη αναμέτρηση και ότι, «σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα οδηγήσουν στην γέννηση της πιο δεξιάς κυβέρνησης (και σε επίπεδο ιδεολογικού εξτρεμισμού) σε όλη την ιστορία της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας».

Παράλληλα, τονίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος «να αυξηθεί το μίσος προς τους μετανάστες, να μην προσφέρεται πλέον η αναγκαία προστασία σε θύματα διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας, να μην εγκριθεί ποτέ νόμος για τον ιατρικά υποβοηθούμενο θάνατο και να υπάρξει οπισθοδρόμηση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+».

Στην έκκληση που απηύθυνε, η Φεράνι καλεί τέλος τους Ιταλούς να κινητοποιηθούν και να προσπαθήσουν να πείσουν ο καθένας τουλάχιστον έναν αναποφάσιστο πολίτη να μην ψηφίσει δυνάμεις που χαρακτηρίζονται από ρατσιστικές και ακραίες θέσεις και προσεγγίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ