Φήμες θέλουν τη συνοδό του Κιμ να είναι μία από τις δύο μυστηριώδεις ετεροθαλείς αδερφές του.

Προπαγανδιστικές αφίσες με τους βαλλιστικούς της πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές, κυκλοφόρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας – είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια και αφότου η χώρα ενέταξε την πυρηνική της πολιτική σε νόμο, την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον της Δύσης στρέφεται προς μια μυστηριώδη γυναίκα που εμφανίζεται εσχάτως στο πλευρό του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οσον αφορά τους πυραύλους, οι αφίσες που κυκλοφόρησαν με τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Hwasong-15 και Hwasong-17 μαζί με συνθήματα που ζητούν να γίνει η εθνική άμυνα κορυφαία εθνική προτεραιότητα, έχουν στόχο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, να ενθαρρύνουν τους πολίτες της Βόρειας Κορέας να εφαρμόσουν τους στόχους που περιέγραψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα.

Η Πιονγκγιάνγκ κατοχύρωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί προληπτικά πυρηνικά πλήγματα για να προστατευθεί, σε έναν νέο νόμο που ο Κιμ είπε ότι καθιστά το πυρηνικό της καθεστώς «μη αναστρέψιμο» και απαγορεύει τις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης. Οι αφίσες υπογράμμισαν την ανάγκη «να γίνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας πιο ισχυρές δίνοντας ύψιστη προτεραιότητα στην οικοδόμηση της εθνικής αμυντικής ικανότητας», ανέφερε το πρακτορείο.

Το 2018, η Βόρεια Κορέα αφαίρεσε πολλές αφίσες με αντιαμερικανικά και στρατιωτικά θέματα, καθώς ο Κιμ συμμετείχε σε συνόδους κορυφής με ηγέτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τώρα που έχει σιγήσει η διπλωματία, η Βόρεια Κορέα επανέλαβε φέτος τις δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων για πρώτη φορά από το 2017 και διεθνείς παρατηρητές θεωρούν ότι δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους πυραύλους, στην τελευταία ομιλία του, στην οποία συνοδευόταν από μια άγνωστη γυναίκα. Ηταν δίπλα του την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου της χώρας. Δεν έχει ταυτοποιηθεί, αν και υπάρχουν εικασίες ότι μπορεί να είναι μία από τις δύο μυστηριώδεις ετεροθαλείς αδερφές του Κιμ, για τις οποίες δεν είναι γνωστά πολλά, ή μια νέα…