«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, στους ακρίτες μας, στην Ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να φυλάξουν τα σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας εκτενή αναφορά στο σχέδιο «Ακρίτας», που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι από την αρχή του έτους πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο και τους απέτρεψε η αστυνομία, ενώ από αυτούς, οι 40.000 μόνο τον Αύγουστο!

«Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές γίνονται ανεκτές ή και καθοδηγούνται από την γειτονική Τουρκία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι το σχέδιο «Ακρίτας», που προβλέπει επέκταση του φράχτη κατά 140 χιλιόμετρα, ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις 250 συνοριοφυλάκων και των μέσων φύλαξης με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια με μετακινήσεις δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικών μονάδων.

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση υπάρξει στα σύνορά μας στον Έβρο και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην κάνουμε όλα όσα πρέπει για να μην περάσει κανείς παράνομα τα σύνορα της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Ο καθένας μπορεί να λέει εύκολα λόγια, τα οποία να καταναλώνονται από την κοινή γνώμη της χώρας, αν και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, απολύτως αποφασισμένοι και απολύτως ικανοί και αποτελεσματικοί στο να φυλάξουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σεβόμενοι ταυτοχρόνως το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, είτε είναι μέρα, είτε είναι νύχτα και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι γείτονες μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην αστυνόμευση γενικώς και είπε ότι άμεσα τίθενται στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα…