Στην κατάσταση στον Έβρο με τους παράτυπους μετανάστες, στη συγγνώμη της ΜΚΟ «HUMAN RIGHT 360» και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με τα fake news σχετικά με την υπόθεση της νησίδας, τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και για την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο « Paralapolitika 90,1 fm» και την εκπομπή «Κοινή λογική» με τον Παναγιώτη Τζένο.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Τα σύνορα μας στον Έβρο θα παραμείνουν απροσπέλαστα

Ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα, ενδιαφέρεται να έχουμε απολύτως διασφαλισμένα τα σύνορά μας.  Από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 εκδηλώνεται μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της πατρίδας μας. Αυτή η απειλή συνεχίζει και είναι υπαρκτή. Εκδηλώνεται κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον ποταμό Έβρο στα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και όλου του δυτικού κόσμου με την Τουρκία. Εμείς έχουμε ισχυρή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει την ευθύνη φύλαξης των συνόρων, από κοινού με τον ελληνικό στρατό. Εάν δεν είχαμε αυτή τη δύναμη, στην Ελλάδα θα είχαν εισρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την αρχή του χρόνου έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 150.000 άτομα.

Για την Τουρκία:

Οι γείτονές μας, οι Τούρκοι έχουν οργανώσει ένα γαϊτανάκι εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων. Τους μεταφέρει η στρατοχωροφυλακή μέχρι τις όχθες του Έβρου και στη συνέχεια να τους παίρνουν οι γνωστοί έμποροι και λαθρέμποροι της ελπίδας και τους πηγαίνουν σε νησίδες του Έβρου. Το καλοκαίρι αυξάνονται οι ροές, καθώς το βάθος στις όχθες είναι πάρα πολύ χαμηλό. ου φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας

Η σιωπή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψεύδη με τους 38 παράτυπους μετανάστες

Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα.  Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό.

Δεν βλέπω να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε κουβέντα. Περιμένω  ο κ. Τσίπρας μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι που έχει συνέντευξη Τύπου να ζητήσει συγγνώμη για τα ωμά ψέματα…